TILGMANN KONSERNI
Tilgmann-konserni

Tilgmann konserni on pakkausmateriaaleihin keskittynyt yritys, jolla on pitkä historia paino- ja pakkaustuotteiden valmistajana.

Pakkausmateriaalit tulivat vahvasti mukaan Tilgmannin tuotevalikoimaan 1950-luvulla ja niistä muodostui merkittävä osa liiketoimintaa. Kartongista valmistetut kotelot ovat olleet keskeisessä asemassa alusta asti ja ovat edelleen konsernin kiinnostuksen kohteena. Valikoimaan kuului toki myös muita pakkauksia, muun muassa muovista valmistettuja joustopakkauksia. Etikettejä konsernissa on tiettävästi valmistettu jo 1800-luvun loppupuolelta saakka.

 

Konsernin toimintaperiaatteena on jo Amos Andersonin ja Oskar Öflundin ajoista asti ollut ns. hajautettu tuotantomalli, jossa yhtiöllä on useita eri tuotantolaitoksia. Näin on pystytty ylläpitämään läheinen yhteys paikallisiin asiakkaisiin ja vastaamaan heidän erityistarpeisiinsa. Verkostoa on alusta asti myös aktiivisesti sekä laajennettu että tarvittaessa karsittu yritysjärjestelyjä hyväksikäyttäen jotta ollaan voitu tehokkaasti vastata liiketoiminta ympäristön muuttuviin vaatimuksiin sekä sen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Tilgmannin asiakaslähtöinen toimintatapa takaa sen, että konsernin eri osat pysyvät kilpailukykyisinä myös pitkällä aikavälillä. Ympäristön huomioon ottamisesta on tänä päivänä muodostunut yksi konsernin tärkeimmistä periaatteista.